KATEGORIER
  • Målgruppe

  • Virkemiddel

  • Tid

  • Antal deltagere

LUK VINDUE
TAGS
LUK VINDUE

Om DetMedGud

DetmedGud.dk er en andagtsplatform med mere end 100 færdige andagter. Portalen har eksisteret siden 2005 og er blevet relanceret i 2019. Projektet er et samarbejde mellem KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, FDF og KFUM og KFUK. Med en bevilling fra Borg-fonden har projektet fået mulighed for fortsat at styrke portalen og dermed inspirere organisationernes frivillige ledere, præster, lærere og andre, der arbejder med forkyndelse for børn og unge.   

DetmedGud’s grundtanke

Ordet “andagt” kan lyde både gammeldags og kedeligt. Det behøver det ikke at være. At holde en andagt er helt grundlæggende, at man skaber et rum eller en stund, hvor der skal være plads til de mere komplicerede spørgsmål om livet, vores eget ståsted, og det, der er større end os. 

En andagt kan være alt muligt. Det kan være en leg, en gåtur, musik, bøn, lys, mørke, samtale eller stilhed. En andagt kan vare 5 minutter i slutningen af et møde, eller den kan udfolde sig over en hel lejr eller en sæson. 

Det vigtigste er, at andagter ikke skal være en sur pligt eller noget, der kun er relevant for de få. Andagten skal være en god oplevelse i et trygt rum. Det kræver ikke nogle unikke andagt-gener, som kun ganske få har, og det kræver slet ikke, at man kan præstere en bestemt mængde tro. Lysten og modet til at udforske livet sammen med børn og unge er fundamentet for andagten, præcis som alle de andre aktiviteter, I laver sammen. 

Andagterne på DetmedGud.dk tager udgangspunkt i Bibelens tekster. Bibelen er fyldt med skøre, sjove og forunderlige fortællinger, der siger utrolig meget om, hvordan det er at være menneske i en verden, man sjældent forstår. Man bliver aldrig færdig med de historier, men de kan måske tale ind i vores liv, uanset om man er barn, ung eller voksen.

Projektets parter

Projektet er et samarbejde mellem KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, FDF og KFUM og KFUK.

Projektet ledes af projektleder Louise Heldgaard Bylund. Projektmedarbejder Caroline Schjødt-Pedersen står for projektets kommunikation. Generalsekretærerne fra de fire organisationer udgør projektets styregruppe. Projektets referencegruppe består af frivillige repræsentanter fra organisationerne.

Kontakt DetMedGud

Louise Heldgaard Bylund,
Projektleder
Telefon 22 22 94 24
Mail: louise.heldgaard@kfumspejderne.dk

Caroline Schjødt
Projektmedarbejder, digital kommunikation
Telefon 60 21 44 07
Mail: carolinesp@kfumspejderne.dk

Billeder

På hjemmesiden bruger vi billeder fra organisationerne bag. Vi takker alle fotograferne.