David (1) David salves til konge

Forfatter: Anna Gerda Tvilling
Organisation: FDF

Andagt om David, og om at have magt.

Emne : David salves til konge (1)

 

Tekst : 1.Sam.16.1-13. (teksten fra en børnebibel er nemmere, hvis den skal læses op.)

 

Refleksion :

David er en af dem vi hører meget om i Gammel Testamente og i dag skal vi høre om, da han blev salvet til konge.

Gud havde bestemt, at David skulle være konge når han blev ældre. Da vi møder David her er han jo kun en halvstor dreng og han passer hans fars får og geder.

Samuel er sendt ud for at finde den nye konge og han tror jo bestemt, at det er en af Davids storebrødre da de er ved at være voksne og ser store og stærke ud, men det er det slet ikke. Gud har andre planer, han kan nemlig se at David vil være den bedste konge.

Da Samuel kommer hjem til Davids far er David ikke hjemme, men der bliver sendt bud efter ham og da Samuel først ser David ved han, at det er ham Gud vil skal være konge.

Han er rødmosset, har kønne øjne og ser godt ud. Men det er jo ikke det der betyder noget. Det der betyder noget for Gud er at han kan se, at David vil stole på ham. Det er jo vigtigt, når han skal være konge.

Der bliver hældt olie ud over Davids hoved og det skal være et bevis på, at nu er han salvet og kan begynde at forberede sig på at blive konge.

Der er jo mange ting man skal, når man er konge. Man skal handle klogt og tage beslutning om mange ting. Kongen dengang bestemte også meget mere end vores Dronning Margrethe gør i dag. Vores Dronning skal godt nok underskrive vores love og forskellige ting, men det er jo mest dem i folketinget der bestemmer hvor stærkt man må køre på vejene og hvor mange penge sygehusene skal have til at operere for o.s.v.

I den tid, hvor David levede og skulle være konge, der skulle han også gå med i krigen og bestemme hvem de skulle kæmpe imod. Kongen skulle sørge for at der var mad nok i landet og mange andre ting, så det var jo vigtigt, at det var en konge der ville lytte til Guds råd.

På dette tidspunkt er Saul konge i Israel og han kan være i meget dårligt humør ind imellem. Hans tjenere foreslår, at de skal finde en der kan spille og synge for Saul sådan, at han kan blive i godt humør igen.

David er dygtig til at spille så han kommer ind på Sauls slot og spiller for ham. På den måde lærer den nye og gamle konge hinanden at kende.

 

Dagens pakke/aktivitet :

Denne og de følgende 4 andagter handler om David. Der kan laves en sammenhængende collage, hvor der i dag i fællesskab tegnes, hvor David salves til konge.

Der kan også medbringes en lille skål med madolie og salvningen kan illustreres v.h.a. dukke eller andet.

 

Sang :

’Du som har tændt millioner af stjerner. ’

 

Bøn:

Kære Gud, tak at du har det store overblik og ved hvad der er bedst for os mennesker. Hjælp os til at leve efter dine bud.

 

 Ugens andagt

Få ugens andagt, direkte i din indbakke.

Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.