Advent

Forfatter: Finn Rosenberg
Organisation: TPC

Facts om Advent

Advent er de sidste 4 uger før juledag (25. december). De fire søndage inden juledag hedder 1., 2., 3. og 4. søndag i advent.

Advent er forberedelsestiden til jul. Vi fejrer jul, fordi Gud ”kom til” os, da Jesus blev født. Gud kom til os som et nyfødt menneske. Gud fik kød på, han blev ”inkarneret”.

Advent er et latinsk ord, der betyder tilkomst. Det vil sige: Gud ”kom til” os, Gud ”kommer til” os. Han ”kom til” os gennem Jesus. Han vil ”komme til” os for at dømme levende og døde (se trosbekendelsen)

I adventstidens prædiketekster i kirken hører vi blandt andet om Jesus, der kom til Jerusalem palmesøndag, Jesus, der kom til Nazaret for at prædike og Jesus, der vil komme for at dømme levende og døde.

I kirken synger man adventssalmer, f.eks. ”Vær velkommen Herrens år” og ”Blomstre som en rosengård”.

I de fleste kirker hænger man også en adventskrans op og tænder de fire lys efterhånden: 1. lys til 1. søndag i advent osv.

Hvis præsten bruger messehagel, kan den være violet. Måske bruges farven violet også andre steder i kirkerummet i adventstiden.

Din mening

Ingen kommentarer
Skriv din mening

Ugens andagt

Få ugens andagt, direkte i din indbakke.

Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.