Stamoplysninger

Inde/Ude:
Begge
Deltagere:
Fra 2 deltagere.
Alder:
Fra 8 til 99 år.
Varighed:
Fra 10 til 15 min.
Sted:
Forløb:
Materialer:
NB:
Struktur:
Sang, bøn, bibelgenfortælling, refleksion, sang

Alene blandt løverne

Forfatter: Kirsten Søgård Andersen
Organisation: FDF

Andagten vil koncentrere sig om de skyggesider, der er ved menneskelivet som f.eks. håbløsheden, ensomheden, forladtheden og usikkerheden.

Baggrund:
Depression
Meningen med dette tema er ikke, at du som leder skal bruge selve ordet ”depression” i forhold til børnene.
Andagten vil i stedet koncentrere sig om de skyggesider, der er ved menneskelivet som f.eks. håbløsheden, ensomheden, forladtheden og usikkerheden.
Det vil være en meget god ide at snakke med børnene og de unge om disse følelser enten før eller efter andagten.
Jesus har givet os håbet, og dette skal gerne skinne tydeligt igennem ved alle teksterne.

Salme
'Du satte dig selv'

'Alene blandt løverne"
Daniel var en ung mand, som stolede fuldt og fast på Gud, og som levede mange år før Jesus blev født. Han var god til at tyde drømme, og da han en dag havde hjulpet kongen med at tyde hans drøm, blev han klædt i de smukkeste klæder, fik en guldkæde om halsen og blev en af rigets mægtigste mænd.
Daniel var meget vellidt og kongen ønskede at give ham endnu mere magt og berømmelse. De andre af kongens ansatte kunne ikke lide ham. De var misundelige på ham, fordi han var så populær, men Daniel lavede ingen fejl, så de kunne fyre ham.
Endelig fandt de en løsning og gik til kongen: ”Mægtige konge – du må sige til alle menneskene i dit rige, at hvis nogen beder til andre end til dig, skal de kastes ned til løverne”.
Daniel hørte om loven, men han gik alligevel hjem og bad til Gud, som han altid havde gjort. De andre mænd kom farende ind og fandt Daniel i gang med at bede til Gud. De skyndte sig tilbage til kongen og fortalte ham, hvad de havde set Daniel gøre. Kongen holdt meget af Daniel, og ville gøre alt for at redde ham fra at blive spist af løverne. Men mændene blev ved – de ønskede Daniel død.
Kongen blev klar over, at han intet kunne gøre, men sagde til Daniel, før han blev kastet for løverne: ”Må din Gud hjælpe og redde dig”. Daniel blev kastet ned til løverne og en stor sten blev rullet for åbningen.
Kongen gik hjem til sit palads og havde det helt forfærdeligt.
Han kunne intet spise, ville ikke snakke med nogen, var bange og kunne ikke sove. Næste morgen skyndte han sig hen til løvernes hule og kaldte på Daniel.
Daniel svarede: ”Kongen leve evigt. Min Gud sendte sin engel – han lukkede løvernes gab, så de ikke kunne gøre mig noget.” Kongen blev glad og meget lettet, og Daniel blev løftet op af hulen. Ikke en eneste skramme havde han. Hele natten havde han bedt Gud om hjælp, og ikke et eneste sekund havde han tvivlet på Gud. Kongen befalede, at de mænd som havde anklaget Daniel, selv skulle kastes i løvernes hule, og de havde næsten ikke nået bunden, før løverne kastede sig over dem.
Kongen skyndte sig hjem for at give en ny besked til alle i hele riget: ”I hele mit kongerige skal man stole på Daniels Gud og bede til ham”.
(Dan 6, 1- 27)

Bøn
Kære Gud.
Nogle gange synes vi, at du er langt væk.
Tak fordi du altid følger med os
- når alting og alle er imod os
- når vi gør noget forkert
- når vi føler os ensomme og hjælpeløse.
Tak fordi du altid hører vores bøn
Fadervor ...

Salme
'Lær mig at tælle'

Din mening

Ingen kommentarer
Skriv din mening


Ugens andagt

Få ugens andagt, direkte i din indbakke.

Er du allerede tilmeldt og ønsker at ændre din profil, så klik her.